α Astro Dalsland δ

Med natthimlen som hobby

Om hemsidan & kontakt

Hemsidan skapades 2013-01-20 med en målsättning att bli en samlingspunkt för oss som bor i nordvästra Götaland - och som dessutom har någon grad av intresse för astronomi eller nära besläktat ämne. Vi välkomnar självfallet folk från övriga Sverige också.

Oss veterligen har det i varje fall inte funnits något tidigare organiserat intresse här i trakten, vilket är lite synd. Att samlas, diskutera, testa olika utrustningar och ta lärdom av varandra är ju annars ett fantastiskt sätt att utvecklas inom hobbyn. I nuläget finns de närmaste föreningarna i övrigt i Arvika, Mariestad & Göteborg.

Initialt kommer det bara att hålla sig till forumet med viss aktivitet även här på hemsidan. Vi är flitiga på att hålla sidan uppdaterad. Några tankar kring en föreningsstruktur finns i dagsläget inte, men framtiden får utvisa hur stort intresset är i regionen. Då kan man också ta ställning till om man kanske ska satsa på en mer avancerad hemsida eller ej. 

Flesta bilder på denna hemsida är tagna av H-G Lindberg, VARF. Tack till honom som låter oss publicera dem här!

Övriga bilder är tagna av Astro-Dalslands "medlemmar" om inget annat angivits. Har du en egen astronomisk bild du vill dela med dig av, lägg upp den på forumet eller skicka den till astrodalsland(snabel-a)gmail.com så lägger vi upp den här under "galleri". Ange i så fall också om du vill ha ditt fulla och riktiga namn i anslutning till bilden.

 

Vill du ha mer tips och råd, eller har andra frågor? Posta dem på forumet! Det går också bra att kontakta oss på formuläret nedan. Vi ser fram emot att få höra i från dig oavsett väg!

 


(Lämna tom)

 

 

Ansvarsfriskrivningar;

-I de förekommande fall där länkar finns till program, bilder och/eller dokument för nerladdning tar Astro-Dalslands medlemmar (och/eller dess initiativtagare/hemsideredaktör samt ev. samarbetspartners) inget ansvar för eventuella datorvirus eller andra skadliga program. Eget ansvar gäller och ett fullgott virusskydd rekommenderas alltid. 

-AstroDalslands hemsida och forum är gratisvarianter vilket innebär påtvingad reklam, i synnerhet på forumet. Vi tar inget ansvar för reklamens innehåll och/eller karaktär. En metod att slippa reklamen kan vara att använda sig av mjukvara som blockerar den.

-Vi kan ej heller garantera varaktigheten för sidan. Om tillhandahållaren beslutar sig för att lägga ned sin produkt så kan sidan försvinna utan förvarning. Skulle något av ditt material läggas upp här ("Galleriet") efter ditt önskemål, var noga med att ha det säkerhetskopierat på annat ställe.

-Vid observation av Solen är det av yttersta vikt att använda för ändamålet avsedda filter. Det finns annars överhängande risk att bli blind. Man ska undvika solfilter som monteras på okularet, vilka ibland medföljer lite billigare teleskop då de kan spricka av värmebildningen. Fråga oss gärna om filter och utrustning för Solobservationer om du är osäker! 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)